Hai-hui, în week-end-ul din 1-3 mai 2015

Vineri, 1 mai – duminică, 3 mai 2015, miniexpediție în Munții Hășmaș

– participanţi, 5 persoane: Carmen Bejenaru, Doina Mihordescu, Cristian Voinea, Marelena & Radu Puşcarciuc

– plecare Onești, 1 mai, ora 6.00′
– întoarcere Onești, 3 mai, ora 20.00′

harta: distanta.ro

harta: distanta.ro

Ziua 1 (1 mai): Geotrekking pe ruta Onești – Tulgheș/HG [cca 250 km]
Traseu: Onești – Comănești – Frumoasa – Gârciu [1-biserica fortificată; 2-Lacul cu Limbă] – Dănești [3-Băile Dugas; 4-Pajiștea cu lalele-pestrițe] – Cârța [5-biserica fortificată]  – Tomești [6-Capela Sf. Ana; 7-Turnul Ciuntit] – Izvoru Mureșului [8-izvorul turistic al Mureșului; 9-Vârful Grețeș; 10-clopotnița din Tincani] Ditrău [11-biserica romano-catolică] – Toplița [12-Podul acoperit Urmanczy; 13-cascada cu apă termală; 14-Ștrandul Banffy; 15-Cimitirul Eroilor Zencani; 16-Monumentul Eroilor] – Tulgheș
cazare: Pensiunea Magnolia-Tulgheș

Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !

foto: Google Earth

foto: Google Earth

Ziua 2 (2 mai): Piatra Vitovoș
Traseu: Recea/Tulgheș (gura Șomeleului) – Piciorul Vitovoș – Piatra Vitovoș – Mt. Fărăgău – Poarta Lapoșului – Capul Jidanului – Mt. Păltiniș  – Mt. Șomeleu – Piciorul Șomeleului – gura Șomeleului

Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !

foto: Google Earth

foto: Google Earth

Ziua 3 (3 mai): Muntele Higheș
Traseu: Tulgheș (gura Marcului) – Piciorul Marcu – Preluca Mare – Poiana Mare a Higheșului Vf. Higheș – Poarta Higheșului – Mt. Ruptura – Piciorul Deac gura Marcului

Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !

2 Comments

 1. A fost un w-end foarte frumos, lucru pentru care sunt mai mult decat recunoscatoare: lui Doamne Doamne ca ne-a dat o vreme blanda si frumoasa, fam. Marelena & Radu Puscarciuc pentru organizarea turei si ghidarea pe trasee, tuturor pentru compania placuta.
  Vineri am vizitat mai multe obiective, mi-au placut in mod special Biserica fortificata din Carta si Biserica romano-catolica din Ditrau – o impresionanta catedrala, cu niste vitralii foarte frumoase. Merita vizitata.
  Tot vineri am urcat si pe vf-ul Gretes din Izvoru Muresului, de unde am putut admira Hasmasul Mare si Piatra Singuratica.
  Sambata am parcurs pe o ploaie usoara (taraia placut) un traseu deosebit de frumos avand ca tel Piatra Vitovos. Datorita vremii, insa, ajunsi acolo, perspectivele erau incetosate, cu orizonturi restranse.
  Unul din cele mai frumoase si spectaculoase trasee din viata mea l-am parcurs duminica. Panorama de pe vf-ul Highes este sublima – cu viziune catre valea Bistricioarei, pe o parte, si catre Ceahlau, pe cealalta parte.
  Nivelul de adrenalina mi-a crescut simtitor atunci cand a trebuit sa traversez un rausor sau cand am fost atacati de vreo 20 de caini de stana sau pe unele portiuni mai tehnice ale traseelor.
  O incantare pentru ochii si sufletul meu au fost poienile cu ghiocei, branduse si viorele. Raiul pe pamant!
  Am primit din partea fam. Puscarciuc si initiere in cunoasterea florilor, aratandu-ne si povestindu-ne despre o multime de flori dintre care amintesc: laleaua pestrita, gentiana, trei frati patati, floarea pastelui, crucea voinicului – flori de care auzisem dar habar nu aveam cum arata. Va multumesc Marelena & Radu!
  Dl Radu este un profesionist in tot ce tine de orientare. Cred ca este ghidat permanent de elfi, gnomi si alte spirite ale naturii, altfel nu-mi inchipui cum de se orienteaza atat de bine in locuri pe unde nu a fost niciodata. Respect maxim, d-le Radu!
  Multumesc, inca o data, tuturor, pentru clipele minunate petrecute impreuna!
  Carari inalte si luminoase, sa ne revedem cu bine!

  • Mulțumim și noi pentru că ne-ați fost alături; ne-a făcut, sincer, plăcere să ne împărtășim, reciproc, trăirile … montane. De altfel, din acest gen de bucurie își și trage existența acest site !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.