De ce site

Muntele, florile … sunt pasiunile care ne consumă de ani buni cea mai mare parte a timpului liber şi a energiei. Dar cu câtă plăcere, cu câtă satisfacţie le cheltuim! Şi cât de mult am vrea să avem mai mult timp, mai multă energie pentru a le arde în acelaşi scop!

Ce câştigăm în schimb ? Poate ceva mai multă sănătate: mintală … fizică …,  dar … inefabillul  câştig  sunt cunoştinţele şi bucuria de a le putea transmite şi celorlalţi, deoarece cunoştinţele încuiate în sertar nu au nicio valoare. Câştig este permanenta provocare de a afla răspunsuri la întrebări mai vechi şi mai noi, dar paşii sunt anevoioşi: fie sursele de informare sunt puţine, fie (re)sursele financiare nu ne permit să ajungem până la ele. Inefabil, pentru că e vorba doar de pasiune, şi nu de meserie.

Materializarea unei câtimi din noianul informaţiilor culese, unele devenite cunoştinţe, s-a realizat prin scrierea şi publicarea a două cărţi despre Valea Trotuşului (101 trasee în bazinul median al Văii Trotuşului, Mânăstirile şi schiturile de pe Valea Trotuşului). Dorinţa noastră intimă este de a mai ”scoate” ceva de sub tipar, dar… la cât costă tipărirea unei cărţi!?

Aşa că, am ales calea electronică, fiind cea mai convenabilă atâta vreme cât profităm de generozitatea unor modeşti şi dragi ”sponsori”.

Rostul site-ului este de a face cunoscută cât mai mult, şi mai bine, Valea Trotuşului în întregul ei, dar şi alte locuri din ţară prin care ne poartă paşii, de a oferi informaţii şi imagini care să fie o desfătare atât pentru mintea, căt şi pentru sufletul celor care îl vizitează.

Aşa cum se poate înţelege, site-ul este şi va fi într-o permanentă elaborare. Nici una dintre categoriile care-l compun nu va putea fi considerată vreodată “gata”. Rugăm vizitatorii să aibă înţelegere şi răbdare, în mod special acum, când iese la lumină şi scoate primul ţipăt.