Hai-hui, sâmbăta trecută (19 mai 2018)

Sâmbătă, 19 mai 2018, drumeţie în Munții Vrancei:

– participanţi, 8 persoane: Liviu Alinei, Cătălina & Sorin Iov, Kádár Gitta, Kertész Enikő, Szöcz Ilona, Marelena & Radu Puşcarciuc

– plecare, ora 5.30′; intrare în traseu, ora 9.15′
– ieşire din traseu, ora 19.00′; întoarcere, ora 23.00′

foto: Google Earth Pro

Traseu: La Bursucărie – Mt. Gravnicu – Mt. Tichertu – Mt. Soci – Dl. Negru – Lacul Negru – La Izvoare – Valea Nărujei – La Bursucărie

Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !

4 Comments

  1. Buna seara! Ati putut ajunge cu masinile pana la Bursucarie? Eu am fost ultima data pe acolo in 2010 si cu multa atentie se putea ajunge dar acum nu mai stiu cum este drumul. Era recomandat sa se urce doar dumunica ca nu circulau camioanele cu care te puteai intalni si ar fi fost foarte greu de trecut unul pe langa altul. Care este starea actuala a drumului?

    • Am ajuns la Bursucărie cu bine, dar drumul este … înfiorător: groapă după groapă și lângă groapă, mult noroi, bolovani – răzleți, e adevărat, dar mari. Cu multă atenție și cu … încetinitorul se poate răzbate fără pagube la mașină. Noi am făcut cei 10 km de la Brădet – capătul drumului asfaltat – la Bursucărie (și apoi, retur), cu un Suzuki Vitara și un Logan, într-o oră, respectiv (la lumina amestecată cu întunericul înserării dintre orele 7 și 8), în 1,5 ore. Camioanele pleacă dimineața (pe la 9), pe Năruja la deal și se întorc încărcate seara (pe la 6). Dacă ar fi să mai mergem, n-am mai face-o prea curând (așteptând, poate, să se estompeze impresiile de acum). Și cum avem de gând să revenim – pentru a vedea lăculețul Gociu – ne-am propus să ajungem la Bursucărie … per pedes !

      • Va multumesc! Pare ca nu s-a schimbat nimic de cand am fost. Eu cu un Logan vreau sa urc dar cred ca mai aman… sunt anuntate ploi si o sa fie cam mult noroi. O zi faina!

        • Poate, într-o perioadă mai uscată, s-ar merge mai cu … spor; măcar s-ar vedea … fundul gropilor ! Și din partea noastră, numai bine !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.