Sagittaria trifolia

Dacă noi nu avem, vedeţi imagini ale speciei, executând click pe numele ei !
Executând click pe numele familiei, aflaţi informaţii despre aceasta !

Sagittaria trifolia L.ALISMATACEAE

Este o plantă nativă în sud-vestul Asiei şi în Europa şi creşte în iazuri, lacuri, mlaştini, canale şi în orezării. Este adventivă în alte părţi ale lumii, Australia, SUA, Filipine etc, fiind adusă propabil de chinezii imigranţi care consumă tuberculii ei. În România este foarte rară, fiind semnalată doar în Delta Dunării.

Plantă stoloniferă, cu stoloni ce se termină cu tuberculi, are frunze aeriene care, când devin mature, sunt mari şi sagitate. De altfel, ca majoritatea plantelor acvatice, şi aceasta prezintă o mare varietate în ce priveşte forma frunzelor. Inflorescenţa cu 1-3 verticile ale ramurilor de la bază este formată din flori unisexuale, cele feminine în partea inferioară, iar florile masculine deasupra lor. Florile au petale de un alb-pur, fără puncte purpurii şi antere mai mult galbene decât purpurii.

Planta este cultivată în China şi în Japonia pentru conţinutul de amidon al tuberculilor care sunt consumaţi gătiţi, sub variate forme, încă de secole. În India părţile aeriene ale plantei sunt folosite ca nutreţ pentru bovine.

Dacă vreţi să aflaţi informaţii şi despre alte specii de plante, executaţi click aici !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.