Hai-hui, duminica trecută (21 iulie 2013)

Duminică, 21 iulie 2013, drumeţie în Munții Vrancei:

– participanţi, 13 persoane: Maria Banciu, Diana, Luminița & Dorel Bălăiță, Tatiana Florea, Eugenia & Dorin Levițchi, Ecaterina Sovejanu, Elena & Vasile Șerbu, Octavian Teodoru, Marelena & Radu Puşcarciuc

– plecare, ora 6.00′; intrare în traseu, ora 6.30′
– ieşire din traseu, ora 19.00′; întoarcere, ora 19.30′

– acces în traseu: Oneşti – Înțărcătoare (Mânăstirea Cașin)

foto: Google Earth

foto: Google Earth

– traseu: Înțărcătoare – Plaiul Tălâmba – Masa lui Vodă – Plaiul La Masa lui Vodă  Mt. Zboina Verde Poiana La Lacuri – Cabana Zboina – Vf. Zboina Neagră – Vf. Seciului – Plaiul Seciului – P. lui Gheorghiță – Valea Zboina Neagră – Înțărcătoare

Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici ! (în construcție)

2 Comments

 1. In primul rand felicitari pentru site si pentru idea de a impartasi cu toata lumea drumetiile pe care le faceti!
  Traseul de mai sus m-a inspirat pentru o tura pe care am facut-o la sfarsit de saptamana,cu fiul meu, pe valea Casinului. Am ajuns pana sus, pe Zboina Verde insa nu am reusit sa gasim Masa lui Voda. Ne-ati putea indruma astfel incat sa o putem gasi la urmatoarea drumetie pe care o vom face in zona (puncte de reper, eventual coordonate)?

  • Mulțumim pentru aprecieri, pe care le considerăm … juste ! Mai departe, tratând serios solicitarea dv.:
   – Pentru a ajunge la Masa lui Vodă va trebui să urmați drumul forestier ce suie pe plaiul omonim. Mai precis, treceți Cașinul pe podul imediat din aval de cabanele de la Înțărcătoare, urmăriți drumul forestier ce merge în amonte, paralel cu Cașinul, și ajungeți la gura pârâului Zboina pe care urca un braț al drumului pe care ați venit; îl neglijați și mergeți pe brațul ce rămâne pe valea Cașinului. Încă puțin, căci o ia la stânga pentru a sui în serpentine largi și rare pe Plaiul Masa lui Vodă. Bolovanul numit astfel (aproximativ un disc cu diametrul de cca 2 m și gros de cca 40 cm) se află chiar pe drumul forestier; în mod normal nu aveți cum să treceți pe lângă el fără a-l vedea. Coordonatele sale (aproximative) sunt N46gr03min26,1sec;E26gr32min39,8sec;H891m.
   – Drumul de pe plai ramâne prizonier pădurii. Spre final, nu cu mult înainte de a ieși pe culmea principală, trece prin marginea unei poieni, reintrând pentru încă puțin timp în pădure. Înainte de a ieși din nou din pădure se trece pe lângă Fântâna lui Ferdinand, un izvor, acum lăsat în paragină, lângă care se află o cruce de piatră, cu suportul fisurat, gata să cadă. Coordonatele aproximative sunt N46gr01min47,0sec;E26gr31min50,6sec;H1269m. Urmeaza imediat ce se iese din pădure, tot pe stânga, un izvor curat, cu apă bună de băut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.